Tjenester

Trekompetanse

En rapport fra Statsbygg til Mat og landbruksdepartementet viste at årsakene til lite bruk av tre i store konstruksjoner skyltes manglende bestillerkompetanse både i det offentlige og private markedet. Videre viste rapporten manglende kompetanse og erfaring blant rådgivere og entreprenører/byggmestere.

Trebruk kan via sitt nettverk bidra til å skaffe kompetanse vedrørende brann, lyd, statikk, geoteknikk og tekniske fag som samtidig behersker trekonstruksjoner.

Bygning av tre
Bygning av tre og blå himmel

Prekvalifiserte løsninger i tre

Der det i dag ikke finnes klare og godkjente tre-alternativer i markedet, vil Trebruk arbeide for å skape prekvalifiserte løsninger i samarbeid med produsenter og rådgivere. Et av prosjektene har ført til at SINTEF har utarbeidet teknisk godkjenning (TG) for sammensatte spikerplate-konstruksjoner.

Et annet prosjekt har ført frem til en rapport om bygg høyere enn 4 etasjer i tre for brannklasse 3. Rapporten er levert Dibk (direktoratet for byggkvalitet) og målsettingen er å endre veiledningen til teknisk forskrift.

Tre og klima

Trebruk vil, i samarbeid med produsenter og rådgivere, arbeide for å skape prekvalifiserte løsninger der det i dag ikke finnes klare og godkjente tre-alternativer i markedet. Et av prosjektene har ført til at SINTEF har utarbeidet teknisk godkjenning (TG) for sammensatte spikerplate-konstruksjoner. Et annet prosjekt har ført frem til en rapport om bygg høyere enn 4 etasjer i tre. Rapporten er levert Dibk (direktoratet for byggkvalitet) og målsettingen er å endre veiledningen til teknisk forskrift.

Det arbeides også med et måleprosjekt knyttet til treets termiske og hygrotermiske egenskaper. Vi ser at massivtre-elementer isolerer bedre enn u-verdi beregningene tilsier. Dette skal måles i prosjektet Lager 12 Norlines for Borg havn IKS i Fredrikstad hvor vegger kun består av massivtre.

Studenter som sitter i en sofa

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle